BLOWERDOOR TEST – TRYKPRØVNING

DERFOR ER BLOWERDOOR TESTEN VIGTIG

Der er mange gode grunde til at få lavet en blowerdoor test. Den vil nemlig påvise, om du f.eks. bruger for mange ressourcer på opvarmningen af dit hus, eller om din bolig kan have risiko for at udvikle råd og fugt i husets bærende konstruktioner.
Er huset utæt, slipper varmen ud, hvilket resulterer i en høj varmeregning og et stort CO2-udslip. Det kan desuden føre til kuldebroer med træk samt give kolde gulve og vægge. Husets samlede energiomkostninger og lufttæthed kan typisk ses i relation til hinanden. Et utæt hus er derfor dyrt at holde opvarmet.
Er der tale om utætheder i klimaskærmen, kan det medføre, at der trænger fugtholdig luft ud i konstruktionerne. Det skaber desværre gode betingelser for skimmelsvamp og rådskader, hvilket kan føre til dyre skader på de bærende trækonstruktioner.

UFORPLIGTENDE TILBUD?

28 57 54 00
Kontaktformular

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr. Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

SÅDAN TESTER MAN

En blowerdoor test er en trykprøvning af huset. Der monteres en maskine i døren (deraf navnet), som skaber over- eller undertryk i boligen på 50Pa. For at udligne trykket fra testen, søger luft udefra ind i boligen, og nu kan maskinen måle, hvor stor eller lille luftgennemstrømningen fra utætheder i klimaskærmen er.

Resultatet må ikke overstige 1,0 liter pr. sekund pr. m2 etageareal (ved bygningsklasse 2015/2018) og må ikke overstige 0,5 liter pr. sekund pr. m2 etageareal (ved bygningsklasse 2020). Er resultatet højere, skal utæthederne findes og tætnes. For at finde frem til utæthederne, skabes et konstant undertryk i bygningen, hvorefter utæthederne kan findes med termisk kamera eller ved hjælp af røgampuller.

Når testen er udført, udarbejdes der en rapport, som viser, om huset har bestået eller dumpet kravet til tætheden.

Kontakt Arkitektstuen Tauman for at høre mere om blowerdoor testen eller for generel energivejledning. Ring på tlf.: +45 28 57 54 00 eller send en e-mail til: henrik@tauman.dk.

Målingerne udføres på grundlag af normen DS/EN ISO 9972:2015.

Blowerdoor
Blowerdoor

BESTIL TRYKPRØVNING

KONTAKT OS
KONTAKT OS