BYGGESAGKYNDIG

Benyt altid en byggesagkyndig. Når man skal bygge nyt. er tankerne og drømmene ofte at det er en glædelig og spændende tid – desværre oplever nogle, at det der skulle være drømmen om et nyt byggeri bliver til deres værste mareridt – hvor byggeriet går skævt, der er fejl og mangler og deraf uenigheder med entreprenøren omkring ansvaret for disse.

Ofte kan man overveje at oprette en syn og skøn sag på byggerier, men det kan være en langsommelig og deraf overskuelig affære, der kan tage flere år.

En ting er tiden og de følelser der er forbundet med, at skulle igennem et sådan forløb – en anden ting er de økonomiske omkostninger der også følger med. Dette er penge man, i første omgang, skal betale af egen lomme – da det først er muligt at søge retshjælp igennem ens forsikring når der er oprettet en sag – her er der også endnu et twist, da der er et krav om, at der skal være fejl og mangler for over 50.000 kr.

TVISTER

Står I med en problematik, der omhandler et mindre beløb, skal sagen køres som en civilsag, under det der ved de danske domstole hedder småsagsprocessen – her bliver sagen afgjort af en dommer, der ikke er ”byggesagkyndig” – derfor kan man have sine overvejelser om hvor korrekt udfaldet, på sagen bliver. Derfor kan det ikke anbefales at oprette en syn og skøn sag.

Det kan derimod anbefales, at man tager kontakt til en byggesagkyndig – en byggesagkyndig kan hjælpe dig med at kommunikere med entreprenøren, her er der fokus på det byggetekniske hvilket er meget rent og konkret – da det er fagligheden der kommer til at fylde i dialogen, og ikke de følelser der uden tvivl vil være forbundet med, at stå med et mangelfuldt byggeri for jer.

Derfor får du ved at anvende en byggesagkyndig, i stedet for at køre en sag om syn og skøn, en hurtigere og billigere proces samt en konkret og faglig dialog, omkring de problemstiller der måtte være.

ER ET BYGGETILSYN NØDVENDIGT?

Man kan undre sig over, at det skulle være en nødvendighed at bestille et eksternt byggesyn, når det hus man netop skal modtage, er et nybyggeri. Desværre mener vi dog, at det er nødvendigt at man får tjekket sit byggeri igennem med en uvildig byggesagkyndig når man får overdraget sit nye hus.

Det er de forskellige håndværkere der er hyret ind til netop dit byggeri, der sætter standarden – alene ud fra deres forskelligheder, faglige stolthed og tidspres, kan resultatet variere betydeligt. Så selv ved de større og velansete typehuse firmaer kan det anbefales, at man får et eksternt byggesyn

Ved et eksternt byggetilsyn sikre I jer ved, at alt bliver opført korrekt og efter de nye bestemmelser. I kan derfor med ro i sindet, være i jeres proces om at få opført jeres drømmehus – uden at skulle spekulere i, om alt bliver overholdt i forbindelse med byggeprocessen samt de uheldige episoder og følelser der kunne opstå ved, at stå med et hus der ikke levede op til drømmehuset.

BYGGETILSYN

Et byggesyn består i, at der er en løbende kontrol med jeres byggeri, dvs. at vi møder op ved byggepladsen både i de kritiske perioder, og i de perioder hvor der bliver skabt overfladen og det kosmetiske look på huset.

Efter hvert besøg bliver der udarbejdet et tilsynsnotat, hvori der dokumenteres fejl og mangler – disse bliver brug til, at følge op på processen og derved sikre sig, at alt bliver udarbejdet efter bogen.

Vi har dialogen med entreprenørerne på byggepladsen, hvilket også har den effekt at der ikke bliver fiflet med tingene – men derimod giver et billede af at I, som bygherre, har høje forventninger om et byggeri der lever op til de bygningsreglementer krav, men også jeres personlige krav til netop jeres drømmehus.

Så ved at benytte sig af dette i jeres bygge proces, giver i jer selv ro i sindet om at alt bliver udført efter jeres ønsker og de nyeste bygningsreglementer, derved kommer i ikke til at stå med et huse der ikke lever op til jeres forventninger og en lang proces om at få rettet op på eventuelle fejl og mangler.

UFORPLIGTENDE TILBUD?

28 57 54 00
Kontaktformular

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr. Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

Henrik Tauman - Byggesagkyndig