SKIMMELSVAMP RÅDGIVNING

FÅ UNDERSØGT INDEKLIMAET MED EN UVILDIG SKIMMELSVAMP UNDERSØGELSE

Det er vigtigt, du reagerer hurtigt, da skimmelsvampen frigiver stoffer, der kan påvirke dit helbred negativt og ende ud i alt fra irriterede øjne, slimhinder og luftveje til hovedpine, åndedrætsbesvær, trykken for brystet og tilbagevendende bihulebetændelse.

Det er farligt for dig, hvis du lever i omgivelser med skimmelsvamp. Har du mistanke om skimmel i din bolig, bør du straks kontakte Arkitektstuen Tauman for uvildig skimmelsvamp rådgivning. Vi vurderer omfanget for dig og giver dig et fugtteknisk billede af, hvad årsagen kan skyldes – så du kan få taget hånd om problemet, uden at det genopstår.Foruden disse fysiske problemer kan skimmelsvampe forværre symptomerne hos astmatikere og allergilidende – eller i værste tilfælde give personer astma og kroniske allergier.

UFORPLIGTENDE TILBUD?

28 57 54 00
Kontaktformular

Ved at benytte formularen accepterer du, at vi gemmer dine data i op til 6 mdr. Kontakt os i tilfælde af, at du vil have dine data slettet.

VI GIVER DIG DET FULDE BILLEDE

Skimmelsvampen viser sit ansigt på mange måder. Du vil dog oftest kunne genkende lugten af mug eller de visuelle tegn i form af mørke mærker og aftegninger på væggen, i kælder eller på loftet. Typisk opdager man skimmelsvamp, når man flytter et skab eller andre møbler, hvorefter man konstaterer sorte afmærkninger, men skimmelsvampen kan også gradvist syne frem på forskellige overflader.

Vi tilbyder en undersøgelse af skimmelsvamp, der bygge- og fugtteknisk påviser, hvad der kan være årsagen til, at der gror skimmel.

Ved eftersynet for skimmelsvamp gennemgår vi både områderne visuelt, med elektroniske måleinstrumenter og med fysiske prøver. Konstateres der skimmelsvamp, vurderer vi skadens omfang og bringer mulige løsningsforslag.

Det anbefales, at forholdet undersøges af en byggesagkyndig, inden der eventuelt anmeldes en skade til forsikringen. Det skyldes, at skimmelsvampe som oftest er undtaget i forsikringsbetingelserne, og skaden skal derfor anmeldes på en helt anden måde, hvis der er mulighed for det.

SÅDAN OPSTÅR PROBLEMER MED SKIMMELSVAMP

Når du oplever, at der opstår skimmelsvamp, er det ofte forårsaget på grund af skimmelsvampens sporer, der møder et fugtigt område, de kan sætte sig i og formere sig fra. Det resulterer i spredning, altså et voksende problem med tiltagende svamp. Det mest afgørende for skimmelsvampens vækst er fugt. Derfor er huse med fugtproblemer naturligvis mere udsatte for angreb.

Teoretisk set kan skimmel vokse alle steder i hjemmet, men vi udsættes oftest for voksende skimmelsvamp i soveværelset, badeværelset, bryggers, loft, kælder og tilsvarende steder, der har en høj luftfugtighed.

Fugten opstår primært fordi vi udånder omkring 2 liter vanddamp om dagen – og er man en familie, er man derfor helt naturligt med til at gøre hjemmet mere fugtigt. I soveværelset opstår der ofte kondens på ruderne, hvilket er helt normalt, da vi ånder og sveder i løbet af natten. Her skal der luftes godt ud, så skimmelsvampen ikke kan sætte sig.

På badeværelset bruger vi vand, hvorfor der helt naturligt opstår høj fugtighed. Derfor skal der luftes ud, så vi ikke efterlader en grobund for svamp. Tørrer vi tøj på et stativ indendørs, stiger fugten også, hvilket ligeledes stiller krav til udluftning.

Som du nok har bidt mærke i, foretager vi os mange ting i hjemmet, der gør, at luftfugtigheden stiger. Det primære problem i forhold til skimmelsvamp opstår derfor af, at hjemmet står med fugt, det ikke kan komme af med.

Fugtmåling af kælder

FÅ VÆRDIFULD SKIMMELSVAMP RÅDGIVNING

Hvis du allerede har konstateret skimmelsvamp eller oplever symptomer på den, bør du med det samme få klarlagt omfanget og fundet kilden. Arkitektstuen Tauman tilbyder uvildig skimmelsvamp rådgivning, der påviser fugtskader og angreb fra skimmelsvamp.

Få klarhed med skimmelsvamp rådgivning – kontakt Arkitektstuen Tauman på tlf.: +45 28 57 54 00 eller e-mail: henrik@tauman.dk.

KONTAKT OS

GÅR DU MED BYGGEDRØMME?

Vi gør din drøm til virkelighed – kontakt os allerede nu!
KONTAKT OS